Многи праве огромну грешку: Ево колико прашка за веш је тачно потребно по прању

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2024, 10:01

Многи праве огромну грешку: Ево колико прашка за веш је тачно потребно по прању

Да ли су и вама тешко разумљива упутства о количини детерџента коју треба сипати у машину кад перете веш? Фото: Pexels/RDNE Stock project Док уморни разврставате црну одећу од шарене и бирате програм за прање, да ли имате времена и снаге да тумачите оне ситне цртеже на кеси прашка и проверавате >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да ли вода код вас „тврда“ или „мека?“
Вероватно и ви, као многе домаћице, одмерите детерџент по навици, а додате и више ако вам се учини да је веш прљавији него обично.
Међутим, ту је баш грешка. Бар тако каже Мери Гаљарди, коју зову „докторка за веш“, а запослена је у једној великој компанији која производи кућну хемију.
„За све детерџенте важи правило – не сипајте превише“, каже Мери. „Кад сипате много прашка, ствара се више пене, троши се више воде, а у машини настају наслаге због којих ће веш добити непријатан мирис“.
Према њеним упутствима, обично треба сипати четвртину шоље прашка, осим кад је веш баш изузетно прљав. Тад можете употребити пола шоље. Али ако је вода у крају где живите изузетно мека, довољна је кашика и по детерџента.
Уколико користите течни детерџент, сипајте две кашике за пуну машину веша. За меку воду, важи правило да смањите количину за пола кашике, а за тврду – додајте половину. Прочитајте и које још грешке правимо кад перемо веш у машини.
Prirodna lepota je uvek na ceni: 4 razloga da prestanete sa šminkanjem

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Многи праве огромну грешку: Ево колико прашка за веш је тачно потребно по прању се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.