Избегните најчешћу грешку код разбијања јаја

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jan.2024, 17:00

Избегните најчешћу грешку код разбијања јаја

Ако тражите љуску у јајету након што сте га разбили, проблем може бити у начину на који то радите, кажу научници. Фото: Pixabay/Couleur Кувари ломе јаја као од шале, баш као и баке које од десетак јаја могу да направе торту са повезом преко очију, али ако се сетите својих почетака, видећете >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да није увек било лако.
Без обзира на дугогодишње искуство, још увек је могуће украсти неколико љуски које ноншалантно уклонимо као да се ништа није догодило.
Узрок крхотина у плочи није недостатак концентрације, већ чиста физика. Научници су „пресудили“ у корист равних радних површина јер разбијање јаја о ивице лонаца, шпорета или тигања заправо гура љуску у бело.
Ако желите да смањите ризик од ситних комадића у доручку, најбоље је да на радну површину ставите чист папирни пешкир, разбите јаје и палчевима одвојите љуску.
Zašto 40% ljudi ne naručuje kapućino u kafiću iako ga voli?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Избегните најчешћу грешку код разбијања јаја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.