Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jan.2024, 17:00
Избегните најчешћу грешку код разбијања јаја
Ако тражите љуску у јајету након што сте га разбили, проблем може бити у начину на који то радите, кажу научници.
Фото: Pixabay/Couleur
Кувари ломе јаја као од шале, баш као и баке које од десетак јаја могу да направе торту са повезом преко очију, али ако се сетите својих почетака, видећете >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да није увек било лако.
Без обзира на дугогодишње искуство, још увек је могуће украсти неколико љуски које ноншалантно уклонимо као да се ништа није догодило.
Узрок крхотина у плочи није недостатак концентрације, већ чиста физика.
Научници су „пресудили“ у корист равних радних површина јер разбијање јаја о ивице лонаца, шпорета или тигања заправо гура љуску у бело.
Ако желите да смањите ризик од ситних комадића у доручку, најбоље је да на радну површину ставите чист папирни пешкир, разбите јаје и палчевима одвојите љуску.
Zašto 40% ljudi ne naručuje kapućino u kafiću iako ga voli?
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Избегните најчешћу грешку код разбијања јаја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.