Која је разлика између смеђег и белог шећера?

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jan.2024, 15:01

Која је разлика између смеђег и белог шећера?

Смеђи шећер, било да је природан или рафинисан, има мало предности у односу на бели шећер када је у питању здравље. Оно што разликује смеђи шећер од белог је његов изглед, укус и нешто више минерала. Фото: Pixabay/ulleo Лако је препознати бели шећер јер је то, наравно, бели, а смеђи шећер >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јер је браон, али постоји и трећа врста шећера која се зове сирови шећер, који има жуто-браон боју.
Смеђи шећер и сирови шећер се често мешају.
Али процес производње за две врсте шећера је другачији, сирови шећер се заправо не продаје потрошачима, пошто га је америчка администрација за храну и лекове прогласила неподобним за директну употребу због нечистоћа.
Када компаније означе свој производ као „сирови“ шећер или понекад „сирови шећер“, то је заправо Турбинадо шећер.
Турбинадо шећер није баш сиров јер је прошао делимичну прераду.
Разлике у производњи Почетне фазе производње су сличне за различите врсте шећера. Након што произвођачи самељу сок од шећерне трске, сок се кува док не постане сирупаст и кристализује.
Предење кристала у центрифуги производи сирове кристале шећера, који се затим шаљу у рафинерију, према Ресурсном центру за исхрану шећера. Завршетак процеса производње незнатно варира у зависности од врсте шећера који рафинерија производи.
Да би направили смеђи шећер, произвођачи мешају кристале белог шећера са меласом, дајући боју шећера и топлији укус.
Да би се произвео бели шећер, кристали шећера пролазе кроз даљу обраду и гранулацију да би кристали постали финији, чиме се уклања природна меласа.
Разлике у укусу и употреби Меласа у смеђем и сировом шећеру даје овим шећерима нешто другачији укус. Ово може бити предност ако више волите укус меласе. Ако волите јачи укус меласе, изаберите тамно смеђи шећер јер садржи више течног екстракта.
Ishrana koja podstiče rast kose

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Која је разлика између смеђег и белог шећера? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.