Весић: Вучић живи за Србију, док би опозиција да живи од Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jan.2024, 15:30

Весић: Вучић живи за Србију, док би опозиција да живи од Србије

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић рекао је данас да је основна разлика између председника Србије Александра Вучића и опозиције у томе што председник и они који раде са њим живе за Србију, њен развој и бољи живот грађана, док лидери опозиције мисле да треба >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да живе од Србије. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић „Опозиција мисли да треба да дође на власт како би узимали нешто од Србије и да власт постоји да би се уживале привилегије за разлику од Александра Вучића који је два пута директно победио на председничким изборима и који се труди да решава проблеме људи. Када живите за своју земљу, тако се понашате“, изјавио је Весић за тв Хепи.
То је, како је истакао, суштинска и фундаментална разлика која јасно показује зашто Александар Вучић и Српска напредна странка побеђују на изборима, а опозиција губи.
Весић је рекао да опозиција води организовану и оркестрирану кампању против Вучића и његове породице и да им је то једини политички програм, као и да користе сваку несрећу у нашем друштву како би од тога профитирали. С тим у вези, навео је да је опозиција прошле године покренула демонстрације против власти док је био Дан жалости због убиства деце у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду и убиства у Младеновцу.
„Покренули су протесте још док је био Дан жалости и покушали да за своју политичку кампању искористе бес људи у нашој земљи који су веома тешко примили ту, једну од највећих трагедија која се догодила у нашој земљи. Чак су тај протест назвали ‘Србија против насиља’ алудирајући на трагедије да би на крају своју кампању завршили певањем и играњем на Тргу Републике. Толико су им, нажалост, жртве биле важне“, рекао је Весић.
Додао је да је су недавно обележавали годишњицу убиства Оливера Ивановића што се, како је рекао, такође почело певањем на улицама. Весић је указао да у свим демократским земљама у свету постоје власт и опозиција који се боре политичким програмима и да је потпуно природно да се води дијалог о важним темама у друштву, као и да грађанке и грађани одлучују кога ће да подрже.
Он је подсетио да је Вучић кроз програм развоја Србије до 2027. године представио пројекте који ће се реализовати и додао да, као припадник владајуће странке, нема ништа против да чује шта опозиција мисли о томе и да ли би нешто могли боље да ураде.
„То јесте политичка борба, али ово што они раде није политичка борба већ покушај да се искористи свака несрећа у друштву како би од тога политички профитирали јер политички програм немају“, подвукао је Весић. Навео је да опозиција неће одговорити ни на једно друштвено и политичко питање осим што ће рећи да мрзи Александра Вучића и његову породицу и водити кампању против њих.
Та кампања се, навео је Весић, води преко „тајкунских“ медија, чак и преко медија у региону.
„Шолак врло перфидно води ту кампању и преко својих медија у региону где пласира лажне вести, између осталог и преко цроногорских ‘Вијести’, а сви знају да је власник ‘Вијести’ исти онај ко је власник Н1 и Нова С“, рекао је Весић. Весић је истакао да се кампања против Вучића води по сличној матрици по којој је вођена кампања против некадашњег премијера Србије Зорана Ђинђића.
„Сатанизација Ђинђића је почела из Хрватске, преко листа Национал и текстова о томе да Ђинђић шверцује цигарете јер једној фабрици из ове државе није дато да купи фабрику цигарета у Србији. Онда су то преносили медији у Србији који су тада били против Ђинђића, а који су иначе били плаћени парама мафије у то време“, рекао је Весић.
Додао је да се сада по тој матрици води кампања против председника Вучића и да се преко медија у Црној Гори, Босни и Херцеговини и Хрвтаској, који су у власништву човека који је власник Н1 и Нова С, пласирају лажни текстови које се преносе, али на начин да се наводи да о томе пишу медији у региону.
Весић је рекао да ни Шолак нити његови „политички пулени“ нису ништа научили из пораза који су доживели на изборима јер је њима, како је рекао, једина кампања била напад на Александра Вучића и његову породицу. „Они су са таквом кампањом и приступом изгубили на изборима јер су грађанке и грађани Србије желели да чују шта они као опозиција имају да кажу, па би можда и гласао неко за њих, али су само слушали нападе на Вучића и зато су поражени, никада убедљивије“, закључио је Весић.
Bajatović: Zabuna na računima za gas zbog knjigovodstva, rok za plaćanje 31.januar

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић: Вучић живи за Србију, док би опозиција да живи од Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.