Ву: Кина опрезна везано за извоз оружја, у току обуке и спремање за рат

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jan.2024, 12:30

Ву: Кина опрезна везано за извоз оружја, у току обуке и спремање за рат

Кина никада није слала оружје или опрему за конфликт у Гази, рекао је портпарол кинеског министарства одбране. Фото: Танјуг/AP Photo/Andy Wong, File „Кина је одувек имала разборит и одговоран став када је реч о извозу оружја“, рекао је портпарол министарства Ву Ћијан током конференције >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за новинаре у Пекингу, пренео је Ројтерс.
Новинари су питали Вуа да прокоментарише извештаје да је израелска војска (ИДФ) пронашла да су Хамасови милитантни користили велике количине кинеског оружја у Појасу Газе. Ву је такође рекао да кинеска војска наставља са обуком и, како Ројтерс пише, „припремама за рат“, и наставиће да организује важне војне операције регуларно.
Његове изјаве, додаје британска новинска агенција, долазе услед напетости које тињају у Тајванском мореузу, након председничких и парламентарних избора у региону Тајван раније овог месеца.
Lavrov: SAD, Japan i Južna Koreja spremaju rat protiv Severne Koreje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ву: Кина опрезна везано за извоз оружја, у току обуке и спремање за рат се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.