Почели највећи војни маневри НАТО од Хладног рата

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jan.2024, 21:32

Почели највећи војни маневри НАТО од Хладног рата

Амерички десантни брод Ганстон Хол испловио је данас из луке Норфолк и означио почетак највећих војних маневара НАТО још из времена Хладног рата, саопштили су званичници Северноатлантске алијансе. Фото: Танјуг/AP/Virginia Mayo Око 90.000 војника из Сједињених Америчких Држава и других >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << савезничких земаља чланица НАТО учествоваће у војној вежби названој „Поуздани бранилац 2024“, која ће трајати до маја ове године, преноси Ројтерс.
У маневрима НАТО ће учествовати око 50 бродова, од носача авиона до разарача, више од 80 борбених авиона, хеликоптера и дронова и најмање 1.100 борбених возила укључујући 133 тенка и 533 пешадијска борбена возила.
Како наводе из НАТО увежбаваће се спровођење регионалног плана Северноаталтске алијансе на чијој изради се радило деценијама, са детаљима осмишљеним да се одговори на евентуални руски напад.
Русија тражи седницу СБ УН

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почели највећи војни маневри НАТО од Хладног рата се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.