У Новом Пазару ухапшен мушкарац због шпијунаже за Албанију и тзв. Косово

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jan.2024, 21:15

У Новом Пазару ухапшен мушкарац због шпијунаже за Албанију и тзв. Косово

У Новом Пазару је приведен држављанин Србије А.Д. који се сумњичи да је део обавештајне мреже коју је на територији Србије организовао Д. Р. и да је по његовим налозима прикупљао податке и информације од значаја за обавештајну службу Албаније. Фото: WikimediaCommons/ssgt fernando serna Како сазнаје >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг у безбедносним структурама, А.Д. је ухапшен у наставку истраге БИА и Вишег јавног тужилаштва Јагодина (ВЈТ) против Д.Р. који је осумњичен да је у Србији шпијунирао за обавештајну службу Албаније ШИШ и тзв. обавештајну агенцију Косова.
Податке које би прикупио, А. Д. је достављао Д. Р. који их је затим прослеђивао обавештајним службама Албаније и тзв. Косова, за шта су добијали новчану накнаду.
Приликом претреса просторија које користи А. Д. пронађен је један број предмета који се доводе у везу са извршењем кривичног дела.
Одређено му је задржавање до 48 сати током којих ће бити изведен пред надлежног тужиоца ВЈТ Јагодина по кривичној пријави коју је против њега поднела БИА.
Пре 10 дана Д. Р. је ухапшен због сумње да је починио кривично дело шпијунажа.
Он је са мрежом својих сарадника од 2022. године, за Државну информативну службу Албаније прикупљао податке о појединим припадницима безбедносних служби Србије и Србима са КиМ, а по њиховом налогу био је ангажован и током кризних ситуација на северу Косова и Метохије за време протеста и барикада.
Такође, у више наврата је снимао и кретање српских снага безбедности на подручју општине Рашка.
Вучевић са Боцан-Харченком: Захвални Русији на подршци очувању суверенитета СРБ

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Новом Пазару ухапшен мушкарац због шпијунаже за Албанију и тзв. Косово се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.