Петковић упознао Кошара са дискриминаторним потезима режима у Приштини

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jan.2024, 20:02

Петковић упознао Кошара са дискриминаторним потезима режима у Приштини

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић састао се данас са амбасадором Француске у Србији Пјером Кошаром, кога је упознао са „недопустивим дискриминаторним и једностраним потезима“ које режим Аљбина Куртија свакодневно спроводи над српским народом у покрајини, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са јединим циљем етничког чишћења. Фото: Танјуг/ Раде Прелић Петковић је том приликом истакао да би најновија одлука приштинског режима да од 1. фебруара укине платни промет са централном Србијом и динар као средство плаћања на КиМ, н, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Петковић је истакао да су Срби на Косову и Метохији до данас били изложени разним видовима институционалног насиља од стране Приштине, али да би прекид новчаних токова са централном Србијом учинио немогућим њихов живот на Косову и Метохији, довео у питање функционисање болница, вртића, школа.

„Реч је о бруталном удару на дијалог и још једном поткопавању процеса формирања ЗСО из Приштине, с обзиром на то да је финансијска подршка Србима предвиђена потписаним споразумима о надлежностима ЗСО“, истакао је директор Канцеларије за КиМ.
Петковић је Кошар упознао и са прикупљеним потписима за петиције за смену лажних и нелегитимних градоначелника и одборника у четири општине на северу КиМ, изразивши очекивања да ће лажни градоначелници и одборници поднети оставке у најскорије могуће време, с обзиром да су Срби још једном показали да их на тим местима не желе.
Он је нагласио да је прикупљено више потписа него што је потребно, односно више од 20 одсто од укупног броја уписаних бирача, што недвосмислено показује вољу српског народа.
Како се наводи Петковић је нагласио и да Београд, упркос терору, насиљу и сталним кризама изазваним од стране Куртијевог режима, остаје посвећен дијалогу као једином путу ка одрживом миру и нормализацији односа.
НАТО опозиција руши Вучића са србомрсцем из Немачке: Хоће да сломи пријатељство Србије и Русије, а Косово му независно

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић упознао Кошара са дискриминаторним потезима режима у Приштини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.