САД: Сенатски одбор усвојио нацрт закона о заплени руске имовине

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jan.2024, 19:45

САД: Сенатски одбор усвојио нацрт закона о заплени руске имовине

Одбор за спољне послове америчког Сената усвојио је данас нацрт закона којим се отвара могућност заплене руске имовине у Америци и предаје тог новца Украјини за финансирање обнове од ратних разарања. Фото: Танјуг/AP/J. Scott Applewhite На гласању сенатског одбора 20 чланова је гласало >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << „за“, а један против и уколико овај нацрт закона усвоје и Представнички дом и Сенат, а потпише га председник САД, отворио би се пут за заплену руске имовине у САД, преноси Ројтерс.
Сенатор Бен Кардин, председник одбора за спољне послове из редова Демократске странке изразио је оптимизам да ће овај предлог постати закон и додао да га и демократе и републиканци „широко подржавају“.
Након избијања сукоба и руске инвазије на Украјину 2022. године ЕУ, САД, Јапан и Канада замрзли су око 300 милијарди долара средстава у власништву руске централне банке, али од тога је само око 5 до 6 милијарди долара у САД, док је већи део новца у Европи, у Euroclear-у, централном депозиту хартија од вредности који се налази у Белгији.

Лавров: СБ УН да настави да позива на примирје, дискусије о дану после бесмислене

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Сенатски одбор усвојио нацрт закона о заплени руске имовине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.