Ако волите џин тоник онда ћете обожавати ове чоколадне пралине

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jan.2024, 18:01

Ако волите џин тоник онда ћете обожавати ове чоколадне пралине

Ко може да одоли комбинацији омиљеног летњег коктела, лимете и чоколаде? Комбинација џина и тоника постала је свима омиљени летњи коктел, који волимо да пијемо уз додатак свих врста зачинског биља, али и воћа попут лимете. Фото: Pixabay/Hans Још један десерт који обожавамо је чоколада, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << али је до сада нисмо комбиновали са овим коктелом. Време је за нови летњи укус којим ћете изненадити своје непце, али и друштво уколико одлучите да припремите џин тоник пралине са лиметом.
Састојци: 60 мл тоник воде 140 мл слатке павлаке 25 г путера 150 г црне чоколаде 30 мл џина 200 г беле чоколаде 3 лимете Припрема: Плех обложити папиром за печење. Ово ће бити основа на коју ћете слагати пралине. Сипајте тоник у шерпу и кувајте на средње високој температури док се не смањи за половину. Оставите редуковани тоник да се охлади. Ставите црну чоколаду, изломљену на коцкице, у велику чинију. У посебном лонцу загрејте крему за кување и додајте путер. Мешајте док се путер не отопи па прелијте чоколаду и мешајте док се чоколада не отопи. На крају умешајте џин и редуковани тоник. Ставите смесу у фрижидер док се не стисне, а када се стегне, кашиком и длановима обликујте је у куглице. Ставите лоптице на плех и ставите их прво у фрижидер, а затим у замрзивач 30 минута. Док се куглице хладе, на пари отопити белу чоколаду и у њу изрендати корицу једне лимете. Извадите лоптице из замрзивача и умачите једну по једну у белу чоколаду, ставите на плех и поспите корицом лимете. Када су све пралине готове, ставите их у замрзивач на 15 минута, а затим у фрижидер до сервирања.
Da li znate kako se tonik „venčao“ sa džinom?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ако волите џин тоник онда ћете обожавати ове чоколадне пралине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.