Папа: Вино је дар од бога и истински извор радости

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jan.2024, 21:46

Папа: Вино је дар од бога и истински извор радости

Папа Фрања изјавио је данас да је вино „дар од бога” и „истински извор радости”. Фото: Танјуг/AP/Alessandra Tarantino „Знам да вам се чини као да сам пијан, али вино, земља, пољопривредне вештине и предузетништво су дарови од бога. Творац нам их је поверио јер их, нашом осећајношћу и искреношћи, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << можемо претворити у истински извор радости”, рекао је папа на састанку у Ватикану са винарима из целе Италије, преноси Гардијан.
Он је, истовремено, позвао винаре да размисле и о „етичкој одговорности”, што укључује добро третирање запослених и животне средине, као и подстицање здравих навика када је реч о конзумирању алкохола, јавља Танјуг.
Европска унија је раније предложио да здравствена упозорења постану обавезна на свим алкохолним пићима, међутим Италија, Шпанија и још шест земаља чланица противе се том предлогу, наводи британски лист.
Ирска је увела такву меру и од 2026. године ће имати упозорење на свакој флаши пива, вина и жестоког пића.
Ердоган: Западне земље пале на тесту у Гази

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Папа: Вино је дар од бога и истински извор радости се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.