Непознати појединци из Украјине упутили Сијарту претње смрћу

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jan.2024, 19:51

Непознати појединци из Украјине упутили Сијарту претње смрћу

Непознати појединци из Украјине упутили су претње смрћу мађарском министру спољних послова Петеру Сијарту, уочи његовог путовања у Ужгород на састанак са украјинским министром спољних послова Дмитријем Кулебом. Фото: Танјуг/AP/John Minchillo Упркос томе, Сијарто је рекао новинарима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Бриселу да намерава да одржи разговоре са украјинским колегом како је било планирано 29. јануара.
Сијарто је навео да је претње смрћу из украјинских извора добио преко мађарске амбасаде у Кијеву. Он је оценио да је циљ претњи да се баци сенка на његов састанак са Кулебом који је планиран за следећи понедељак и да се спречи његово одржавање, пренео је Тас.
„Украјинске власти су пружиле уверавања да ће мере безбедности бити појачане да би се обезбедило одржавање састанка”, рекао је Сијарто. Очекује се да ćе разговорима Сијарта са Кулебом присуствовати и шеф кабинета председника Украјине Андреј Јермак.
Припреме за сусрет мађарског премијера Виктора Орбана и украјинског председника Володимира Зеленског биће једна од тема састанка, преноси Танјуг.
У Украјини могуће одлагање исплата плата и пензија ако изостане страна помоћ

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Непознати појединци из Украјине упутили Сијарту претње смрћу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.