Трик за сочнију и кремастију кромпир салату

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jan.2024, 18:01

Трик за сочнију и кремастију кромпир салату

Кромпир салата? Да, може, али само ако је сочна, ароматична и супер кремаста! Уз овај рецепт, ваша кромпир салата више никада неће бити иста. Фото: Pixabay/Sinawa Кромпир салата је свима нама позната од давнина, једемо је у свим приликама, служимо је уз рибу, али и уз јела од меса, волимо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је добро зачињену, са мање или више лука.
А како се прави и једе у суседној Аустрији или Немачкој? Слично, а ипак другачије. Њихова кромпир салата је сочнија и кремастија, а главни разлог за то је говеђа супа. Познатим зачинима попут бибера и соли и уља и сирћета, Аустријанци и Немци своју кромпир салату обогаћују топлом говеђом супом и кашичицом сенфа.
Ипак, није све искључиво у преливу. Да би ваша салата била савршена и сочна, свакако морате да пазите на 5 грешака због којих кромпир салата може да изгледа лоше, упркос одличном рецепту.
Састојци за кромпир салату: 1 килограм кромпира (тврдог, жутог) 1 главица љубичастог лука средње величине 250 милилтара говеђе чорбе 1 кашичица сенфа 1 кашика белог винског сирћета 3 кашике сунцокретовог уља мало свеже млевеног бибера 2 прстохвата соли неколико гранчица свежег першуна Припрема: Кромпир оперите, ставите целе у шерпу са хладном водом и кувајте у кори око 30 минута. Када је кромпир скуван, ставите га у хладну воду, оставите да се мало охлади да би се лакше огулио и исекао, па га огулите и исеците на кришке једнаке дебљине. Лук ољуштите и исецкајте на коцкице, додајте у кромпир и пажљиво промешајте. У топлу супу додати сенф, сирће, уље, со, бибер, све добро промешати и прелити преко кромпира, лагано протрести посуду и оставити салату да одстоји најмање сат времена да се упије све ароме. Ситно исецкајте свеж першун, поспите њиме салату, по потреби зачините салату сољу и бибером, пажљиво промешајте и послужите.
Kako sačuvati krompir da traje što duže?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трик за сочнију и кремастију кромпир салату се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.