Бундестаг усвојио закон о бржој депортацији странаца

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jan.2024, 11:02

Бундестаг усвојио закон о бржој депортацији странаца

Немачки Бундестаг усвојио је закон који предвиђа низ процедуралних поједностављења и пооштрених правила како би се олакшало депортовање странаца који су у обавези да напусте земљу. Фото: Unsplash/Unsplash+ „Свако ко нема право да остане у Немачкој мора да напусти Немачку”, истакла >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је немачка министарка унутрашњих послова Ненси Фезер, пренео је „Велт”.
Према њеним речима, то је предуслов да миграција буде прихваћена у друштву у целини и да интеграција функционише. У прошлости, депортације су у више наврата биле неуспешне јер су се погођени скривали и нису могли да буду пронађени.
Из тог разлога, законом прописано максимално трајање задржавања при депортацији биће продужено са претходних 10 на 28 дана.
Поред тога, убудуће ће представницима власти бити дозвољено да уђу у просторије у заједничком смештају, а не само у собу особе која се депортује. Предлог закона је накратко скинут са дневног реда Бундестага у последњој недељи заседања пред Божић јер су Зелени позвали на његово побољшање. На њихово инсистирање, погођеним странцима сада треба обезбедити адвоката. За породице са малолетном децом, притвор до депортације је генерално искључен.
Осим тога, закон предвиђа строжу акцију против кријумчара.
Због протеста организација за људска права, накнадно уметнути пасус има за циљ да обезбеди да спасавање избеглица на мору не буде означено као кривично дело. Критике закона стигле су из Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) и Алтернативе за Немачку (АфД), за које пооштравање није отишло довољно далеко.
Посланик ЦДУ Кристоф де Врис пожалио се да су промене које су наметнули Зелени, учиниле ионако слаб закон, потпуно неефикасним, преноси Танјуг.
Левица, с друге стране, види мере које су сада договорене као масовни напад на основна права и грађанске слободе.
Američka svemirska letelica na putu ka Mesecu uništena iznad Pacifika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бундестаг усвојио закон о бржој депортацији странаца се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.