У Украјини расте потражња за скупим „точковима“

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jan.2024, 10:07

У Украјини расте потражња за скупим „точковима“

Рат је једна прича, а жеља за луксузним лимузинама савим друга. Рат прође а жеља не пролази, не попушта. И рат није сметња да се оствари сан, седне у удобан ауто с много „коња“ и коже. Фото: Unsplash/martinkatler Украјинци су у првој половини године потрошили милијарду долара на куповину >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нових аутомобила, што је 85 одсто више него у истом периоду прошле године, а како ствари показују, изгледа да ће на ту робу отићи и читаве две милијарде у 2023.
Украјинска информативно-аналитичка група АУТО-Консалтинг изнела је податке да за 11 месеци прошле године у земљи је продато нешто више од 65 хиљада нових аутомобила, што је 58 одсто више него 2022. године. Поређења ради, у првој половини 2022. године продаја је износила 20,9 хиљада примерака, а у периоду јануар-јун 2021. године – 53,8 хиљада примерака.
Стручњаци АУТО-Консалтинга примећују значајан (2,3 пута од почетка године) раст продаје аутомобила премијум сегмента .
Само у 2023. Украјинци су на куповину те групе потрошили око 425 милиона долара. Како је украјинским медијима рекао директор ове групе Олег Омељницки, удео модела премијум сегмента достигао је 20 одсто у првих шест месеци, док је годину дана раније износио 14-15 одсто. Он предвиђа да ће кад стигну подаци за целу 2023.годину у Украјини могло бити продато више од 70.000 нових аутомобила.
Према статистикама, 2021. је била рекордна година за земљу, када је продато око 104 хиљаде аутомобила. Према речима Олега Омелницког, сада украјинско аутомобилско тржиште „прати бољи тренд него у 2015-2016. Тада је продаја износила 46,5 хиљада и 64,5 хиљада нових аутомобила, респективно. Важно је напоменути да у контексту растуће потражње за премијум аутомобилима, интересовање Украјинаца за буџетске моделе опада.
Da li veštačka inteligencija može čitati emocije?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Украјини расте потражња за скупим „точковима“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.