Фицо: Украјина мора да се одрекне дела територије да би се окончао рат са Русијом

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jan.2024, 09:15

Фицо: Украјина мора да се одрекне дела територије да би се окончао рат са Русијом

Словачки премијер Роберт Фицо изјавио је да је уступање дела украјинске територије Русији једини начин да се оконча рат са Русијом и поновио је да се противи чланству Украјине у НАТО, преноси портал Политико. Фото: Танјуг/AP Photo/Libkos „Мора постојати нека врста компромиса. Шта >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << очекују, да ће Руси напустити Крим, Донбас и Луганск? То је нереално“, рекао је Фицо за словачки јавни сервис РТВС.
Словачки премијер преузео је власт у децембру 2023. године након што је његова левичарско-популистичка партија Смер победила на септембарским изборима уз обец́ање да ц́е престати да шаље оружје Кијеву, да ће блокирати потенцијално чланство Украјине у НАТО и да ц́е се супротставити санкцијама Русији.
Уочи планираног састанка словачког лидера са украјинским премијером Денисом Шмихалом у среду, Фицо је у суботњем интервјуу поновио своје противљење настојањима Украјине за придруживање НАТО.
Gutereš osudio Izrael zbog užasne smrti palestinskih civila u Gazi

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фицо: Украјина мора да се одрекне дела територије да би се окончао рат са Русијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.