Велика Британија модернизује ПВО систем који се користи у Црвеном мору

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jan.2024, 11:55

Велика Британија модернизује ПВО систем који се користи у Црвеном мору

Британско министарство одбране намерава да потроши 405 милиона фунти, односно око 524 милиона евра за модернизацију система противваздушне одбране „Си Вајпер“, којим су снаге британске краљевске морнарице гађале беспилотне летелице Хута у Црвеном мору, саопштило је британско >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Министарство одбране. Фото: WikimediaCommons/Ministerie van Defensie Уговор о унапређењу тог британског система ПВО, који ће, како се наводи, добити ракете са новим бојевим главама и софтвер за сузбијање претње балистичким пројектилима, склопљен је са британским одељењем концерна за производњу ракетних система МБДА, који је у власништву Ербаса, БАЕ Система и Леонарда, преноси Ројтерс.
„Како се ситуација на Блиском истоку погоршава, од виталног је значаја да се прилагодимо, како бисмо сачували безбедност Уједињеног краљевства, наших савезника и партнера“, навео је британски министар одбране Грант Шапс у саопштењу.
САД и Велика Британија почеле су 12. јануара да изводе ударе на положаје јеменске побуњеничке групе Хути, као и да обарају беспилотне летелице и пројектиле које је тај побуњенички покрет испаљује на комерцијалне бродове у Црвеном мору, у знак подршке палестинском покрету Хамас у рату са Израелом.
Netanjahu: Izrael mora imati bezbednosnu kontrolu na palestinskim teritorijama

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Велика Британија модернизује ПВО систем који се користи у Црвеном мору се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.