Председница Швајцарске: Мировни самит о Украјини одржати што пре

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jan.2024, 15:30

Председница Швајцарске: Мировни самит о Украјини одржати што пре

Председница Швајцарске Виола Амхерд изјавила је данас да мировни самит о Украјини, који њена земља планира да организује, треба да буде одржан што пре. Фото: Танјуг/AP Photo/Libkos „То би свакако требало да се догоди 2024. године“, рекла је Амхерд за лист „Швајц ам Вохененде“, преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Сwишинфо.Она је додала да Русија вероватно неће присуствовати самиту, али је истакла да је званични Берн у контакту са Москвом.
„Швајцарска разговара са свима. Канали комуникације постоје и они су отворени“, навела је Амхерд.
Према њеним речима, „постоји мали ризик“ да Швајцарска неће успети да организује мировни самит.
„Међутим, ако не покушамо, то се сигурно неће догодити. Покушаћемо да дамо све од себе“, рекла је швајцарска председница.
Она је нагласила да на крају самита не треба очекивати мировни план, већ покретање мировног процеса.
Ruska PVO uništila ukrajinski dron iznad Brjanske oblasti

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председница Швајцарске: Мировни самит о Украјини одржати што пре се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.