Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jan.2024, 06:00
Рецепт дана: Кремпита
Лагана, мирисна, кремаста и пуна слатког шећера, домаћа кремпита, никога не оставља равнодушним.
Фото: Wikimedia Commons
Састојци:
Кора:
6 жуманаца
6 кашика шећера
6 кашика млека
6 кашика брашна
6 кашика уља
1 прашак за пециво
Фил:
750 милилитара воде
2 пудинга од ваниле
8 кашика шећера
6 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << беланаца
Припрема:
Умутите жуманца са шећером, па додајте воду, уље, брашно и прашак за пециво. Сједините смесу, па сипајте у плех од рерне који сте обложили пек папиром. Лепо распоредите, па пеците у загрејаној рерни на 200 степени неких 25 минута. Пресеците кору на 2 дела када се охлади.
Умутите беланца са шећером (5 кашика) у чврст шне. Затим у шерпу сипајте млеко, па додајте шећер (3 кашика) и пудинг. Кувајте уз константно мешање док се не згусне. Помешајте са беланцима и опет умутите како бисте сјединили смесу.
У калуп ставите прву кору, сипајте фил, па другу кору. Ставите у фрижидер на 6 сати. Поспите шећером у праху и служите.
Пријатно!
Zašto jaja u prodavnicama više ne moraju stajati u frižideru?
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Кремпита се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.