Израел гађао дроновима болницу у јужној Гази

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jan.2024, 21:16

Израел гађао дроновима болницу у јужној Гази

Палестински Црвени полумесец оптужио је данас Израел да је гађао болницу у Кан Јунису, и да је одређен број расељених лица повређен због интензивне пуцњаве из израелских дронова који су гађали болницу Ал-Амал. Фото: Танјуг/AP/Leo Correa
У близини у истом граду, израелски тенкови >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су се такође приближили највећој преосталој болници у Гази, Насер, где су људи пријавили да су чули гранатирање са запада. Становници су такође пријавили жестоке борбе на југу.

Израел је ове недеље покренуо офанзиву у Кан Јунису како би заузео град, за који тврди да је примарна база милитантне групе Хамас, преноси Ројтерс.
Министарство здравља Газе саопштило је да су 142 Палестинца убијена, а 278 повређено у Гази у протекла 24 сата, чиме је број погинулих од више од три месеца рата у Гази порастао на 24.762.
Светска здравствена организација каже да је већина од 36 болница у енклави престала да ради.
Само 15 је делимично у функцији и они раде до три пута више од свог капацитета, без адекватног горива или санитетског материјала, наводи се у саопштењу.
Израелски званичници оптужили су Хамас да његови припадници делују из болница, укључујући Насер, што особље пориче.
Процењује се да је више од 1,7 милиона људи – око 75 одсто становништва Газе – расељено, а многи су приморани да се селе више пута, према подацима Агенције УН за палестинске избеглице (UNRWA).
Netanijahu: Rat protiv Hamasa bi mogao da potraje do 2025.

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Израел гађао дроновима болницу у јужној Гази се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.