Ердоган: Западне земље пале на тесту у Гази

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jan.2024, 19:29

Ердоган: Западне земље пале на тесту у Гази

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган оптужио је данас међународну заједницу да само посматра геноцид Израела над палестинским народом, а израелског председника Бењамина Нетанијахуа назвао је „фирером данашњице“. Фото: Танјуг/AP/Dimitris Papamitsos/ Гледамо оне који безусловно подржавају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Израел. Они који данас затварају очи пред масакрима сутра ће зажалити. Западне земље и међународне безбедносне институције су пале на тесту у Гази и изгубиле свој кредибилитет“, поручио је Ердоган на инаугурацији нових бродова за турску морнарицу у северозападној провинцији Јалова.
Он је истакао да они који тврде да се залажу за демократију игноришу убиства жена, деце и беба у последњих 105 дана, од почетка израелских напада, преноси Дејли сабах.
Они само мирно посматрају варварство, које је ескалирало до геноцида, а које је починио данашњи Фирер Нетанијаху и његов крвожедни тим против Палестинаца, додао је председник Турске.
Ердоган је напоменио да су, као и у Ираку, Босни, Сирији, Јемену, Мјанмару, Сомалији и Авганистану, институције одговорне за осигурање глобалне безбедности заказале и „претрпеле озбиљан губитак кредибилитета“.
Поручио је да ће Турска наставити одлучну борбу против тероризма „док се мочвара тероризма у Сирији и Ираку потпуно не исуши“.

Нетанијаху: Рат против Хамаса би могао да потраје до 2025.

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган: Западне земље пале на тесту у Гази се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.