Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jan.2024, 14:01

Ово су европски градови које морају посетити сви љубитељи уметности

Европа је богата различитим дестинацијама, које су у стању да задовоље „жеље“ чак и најзахтевнијих посетилаца и обрадују све путнике, јер има места за свачији укус. Сходно томе, постоје неки градови који свакако заслужују место на листи љубитеља уметности, а ми смо издвојили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << неке од њих и представљамо вам их у галерији. Будите инспирисани, направите сопствену, идеалну листу и организујте своје следеће авантуре. Фото: Pexels/Liam Gant Да ли сте љубитељ уметности? Ово су градови које морате посетити бар једном у животу:
Париз Ова конкретна листа није могла да почне на другачији начин. Париз је познат по својој уметности и култури и није случајно што је годинама омиљен избор љубитеља уметности. Музеј Лувр је тај који, природно, привлачи пажњу и представља стуб привлачности за оне који стижу у француску престоницу, јер је један од најимпресивнијих и најпознатијих на свету. Међутим, можемо слободно рећи да ћете посетом Лувру тек загребати уметничку површину Париза.
Париз је препун музеја модерне уметности као што су Музеј Орсеј и Центар Помпиду, који имају веома импресивне колекције које заслужују да им се изблиза дивите, док се Монмартр, који је једно од највиших брда престонице, мора обавезно посетити јер се са овог места види цео град. На живописном тргу „Place du Tertre“ сусрећете многе сликаре који излажу своје радове и деле своје идеје са светом, а опојне ароме делују као додатни бонус у сваком кутку овог града.
Амстердам Од класичне, ванвременске лепоте Париза, до крајње алтернативне дестинације, Амстердама. Главни град Холандије је константно идеалан избор за оне који траже нешто другачије. Овај град је познат по својим живописним и историјским грађевинама, али и по уметности, и стално је високо на листи оних који воле уметност. Обавезна посета је Ријксмузеум, у коме се налази више од 8000 уметничких дела многих познатих сликара као што су Рембрант и Вермер, док би музеј Ван Гог и Рембрантова кућа такође требало да имају место на вашој листи ако посетите Амстердам. Рим
Рим је – по општем признању – архитектонски „споменик“ западне цивилизације. То је град са веома посебном ауром, са јединственим вибрацијама и много различитих места, која су магнет за локално становништво и посетиоце. Очаравајући Рим, није могао да не заузме место на листи градова који се сматрају идеалним избором за љубитеље уметности. Колосеум, Пантеон, римска пијаца и храм Венере само су неке од знаменитости које овај град има да понуди, док је потребно посетити и Трг Светог Петра у Ватикану и Сикстинску капелу. Античка, класична и ренесансна архитектура игра водећу улогу у сваком углу италијанске престонице, која увек изгледа гламурозно и спремно да дочека посетиоце из свих делова света.
Берлин Без сумње, заслужује место на листи најисторијских и уметничких градова у Европи. Берлин је идеално место за љубитеље уметности и без обзира колико пута га посетите, заиста има нешто више да понуди.
Национална галерија, са култним делима великих сликара као што су Рафаел, Тицијан, Каравађо, Рубенс, Рембрант и Јан Ван Ајк, место је за оне који воле уметност, док се галерија Еаст Сиде такође сматра обавезном посетом. То је зид дуг 1,3 км који је уједно и најдужи преостали део Берлинског зида. Уметници из целог света украсили су својим делима спасени источни део, а овај културни феномен представља стуб привлачности за оне који стигну у престоницу Немачке, који својим посебним карактером плени погледе.
Лондон На крају, али не и најмање важно, наравно, очаравајући Лондон није могао да изостане са листе градова које морате посетити. Овај град је, из много разлога, идеална дестинација за све оне који воле путовања и јединствена искуства, а они који га добро познају слажу се да је један од најлепших градова у Европи.
Британска престоница своју инспирацију црпи од великих аутора као што су Шекспир, Дикенс, Орвел и Елиот, а Британски музеј привлачи пажњу и представља безвременску атракцију, јер се у њему налази низ импресивних колекција артефаката из Грчке, Рима, Египта, Америке и др. Музеј Викторије и Алберта, Тејт Модерн и Природњачки музеј такође се сматрају обавезним посетама.
Znate li zašto ne bi trebalo da pijete kafu kada ste mamurni?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово су европски градови које морају посетити сви љубитељи уметности се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.