Рецепт дана: Слани кексићи од пармезана

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jan.2024, 06:01

Рецепт дана: Слани кексићи од пармезана

Хрскаво, мирисно и изузетно лако за прављење. Фото: Pixabay/Monfocus Ови слани колачићи од пармезана захтевају минималну кулинарску вештину, а можете их направити са само три основна састојка. Хрскави, мирисни и изузетно лаки за прављење, колачићи за које вам доносимо рецепт у наставку >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одлично се слажу уз вино, па су уз неколико добрих капљица идеална ужина за вечерња дружења.
Састојци: 100 грама хладног несланог путера 100 грама вишенаменског брашна 100 грама пармезана, ситно наренданог фино млевени листови свежег рузмарина и тимијана (опционо) црни бибер (опционо) 2 кашике топле воде (или мало размућеног јајета) Припрема: Миксером на средњој брзини миксајте путер, брашно и пармезан док не добију фину мрвичасту текстуру. По жељи додајте свеже сецкано бибер и црни бибер и месите док не добијете тесто. Када сте га премесили, поделите тесто на пола и развуците га на око три центиметра дебљине, а сваку половину ставите у провидну фолију и оставите у фрижидеру 15 минута. Загрејте рерну на 180°Ц (без вентилатора) или 160 степени када користите опцију вентилатора. Сваку половину теста развуците на један центиметар дебљине, па калупом исеците кекс. Колачиће поређајте на плех обложен папиром за печење и премажите површину сваког колачића са мало топле воде или размућеног јајета, а одозго поспите мало ренданог пармезана или сецканог свежег зачинског биља. Пеците 10 минута, или док колачићи не поприме златно смеђу боју. Уклоните колачиће из рерне. Иако ће и даље бити прилично мекане, оставите их да се потпуно охладе на решетки за печење пре сервирања. Чувајте их у херметички затвореној посуди у фрижидеру до 4 дана.
Пријатно!
Ove namirnice sagorevaju masti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Слани кексићи од пармезана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.