Ако вам се све ово догађа значи да не уностите довољно протеина у организам!

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jan.2024, 17:01

Ако вам се све ово догађа значи да не уностите довољно протеина у организам!

Није тајна да су протеини есенцијални нутријент за изградњу мишићне масе, подржавање здравог управљања тежином и јачање имунолошког система. Фото: Pixabay/Shutterbug75 Међутим, протеини нису само неопходни за бодибилдере и спортисте, већ би требало да буду у фокусу сваке нутритивне, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << уравнотежене дијете.
Ако желите да додате више протеина у своју исхрану, можда се питате: Колико је протеина довољно и који су знаци да не једете довољно протеина?
Ово су десет знакова који указују на недостатак протеина у вашем телу:
Тешко добијате мишићну масу Ако приметите да наилазите на препреке у добијању мишића, то може сигнализирати недостатак протеина; раст мишића захтева више од само тренинга снаге. Истраживања сугеришу да је за оне који желе да изграде мишиће оптимално уносити између 1,6 и 2 грама протеина по килограму телесне тежине.
Често сте болесни Ако често имате цурење из носа или се не осећате добро, то може значити да ваш имуни систем не ради како би требало због недовољног уноса протеина.
Увек сте уморни Када не добијете довољно протеина, ваше тело мора да тражи аминокиселине негде другде. Тако почиње да разграђује вашу мишићну масу да би задовољио своје потребе за протеинима. Када се изгуби довољно мишића, то узрокује слабост и осећате се стално исцрпљено.
Имате честе промене расположења Промене расположења могу бити суптилан показатељ недостатка протеина који утиче на производњу неуротрансмитера. Неуротрансмитери су хемикалије које омогућавају комуникацију између можданих ћелија ради одржавања уравнотеженог расположења.
Коса и нокти су вам слаби и ломљиви Када не добијате довољно протеина, ваше тело не може да произведе довољно кератина, који је неопходан за правилан раст и снагу косе и ноктију.
Увек сте гладни Протеин је макронутријент који вас најдуже одржава ситима. Стручњаци препоручују да заједно конзумирате протеине, масти и угљене хидрате за комплетан оброк или ужину.
Анемични сте Иако је често повезана са недостатком гвожђа, анемија такође може бити последица недовољног уноса протеина у исхрани. Постоји много облика недостатка гвожђа, али хипопротеинемија је стање у којем особа има веома низак ниво протеина у крви.
Губите мишићну масу Иако је губитак мишићне масе природан процес старења, он такође може указивати на недовољан унос протеина. Редовни тренинг снаге захтева константан унос протеина сваки дан за изградњу мишића. Истраживања показују да је конзумирање 25 до 30 грама висококвалитетних протеина равномерно распоређених током дана идеалан начин за изградњу и одржавање мишићне масе.
Мучите се са губитком тежине Недостатак протеина може саботирати ваше напоре за губитак тежине. Протеини имају висок термички ефекат, што значи да захтева више калорија за сагоревање током варења у поређењу са угљеним хидратима или мастима. Када појединци не конзумирају довољно протеина, могу бити гладнији или мање задовољни, што резултира потрошњом друге висококалоричне хране која временом може довести до повећања телесне тежине.
Имате слабе кости Протеини нису важни само за ваше мишиће, већ и за здравље костију. Редовни тренинг снаге, заједно са адекватним свакодневним уносом протеина, позитивно ће утицати на здравље костију.
Ove namirnice sagorevaju masti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ако вам се све ово догађа значи да не уностите довољно протеина у организам! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.