Влада усвојила Уредбу о подршци мерама популационе политике и породицама

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jan.2024, 16:53

Влада усвојила Уредбу о подршци мерама популационе политике и породицама

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о утврђивању Програма подршке спровођењу мера популационе политике и подршке у области породице и деце у Републици Србији за 2024. години, за шта је опредељено 400 милона динара. Фото: Танјуг/Влада Републике Србије Циљ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << доношења овог документа је подршка мерама пронаталитетне политике у локалним самоуправама с обзиром на општи циљ одрживог демографског развоја, а то је стационарно становништво, тј. становништво у којем ће следеће генерације бити исте величине као и постојеће, наводи се у саопштењу Владе.
Ниједна популациона политика, ма колико била развијена, не може да одговори на све потребе и очекивања становништва, нити да узме у обзир све специфичности живљења у једној средини и зато је треба допунити мерама подршке органима јединица локалне самоуправе кроз суфинансирање мера популационе политике и подршке у области породице и деце.
На тај начин ће мере које утврђује и обезбеђује Република бити проширене и обогаћене мерама локалне самоуправе.
Прошле године су истим средствима, са 400 милиона динара, финансиране пронаталитетне мере и пројекти у 52 локалне самоуправе.
Anđelković: Opasna odluka Prištine o ukidanju platnog prometa sa Beogradom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Влада усвојила Уредбу о подршци мерама популационе политике и породицама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.