Пакистан извео војне ударе на територију Ирана

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jan.2024, 09:57

Пакистан извео војне ударе на територију Ирана

Пакистан је извео низ „врло координисаних“ војних удара у иранској провинцији Систан и Балуџистан, саопштило је данас пакистанско министарство спољних послова. Фото: Танјуг/AP Photo/Anjum Naveed „Један број терориста је убијен током обавештајне операције“, наводи се у саопштењу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << министарства.
Да је Пакистан извео нападе на територији Ирана, чија су мета били милитанти Балуџистана, саопштио је раније данас Ројтерсу високи обавештајни званичник, два дана након што је Иран извео нападе на пакистанској територији.
Ирански медији извештавају да је неколико пројектила погодило село у провинцији Систан-Белуџистан и да су убијене три жене и четворо деце.
Иран је у уторак саопштио да је гађао базе милитаната у Пакистану повезане са Израелом.
Пакистан је саопштио да су у том нападу погођени цивили и да је двоје деце убијено, уз упозорење да ће бити последица за које ће Техеран бити одговоран.
Bundestag odbacio rezoluciju o isporuci projektila „taurus“ Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пакистан извео војне ударе на територију Ирана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.