Бајден позвао Конгрес да брзо обезбеди додатну помоћ Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jan.2024, 08:31

Бајден позвао Конгрес да брзо обезбеди додатну помоћ Украјини

Амерички председник Џозеф Бајден примио је највише званичнике Конгреса у Белој кући које је позвао да брзо обезбеде додатна финансијска средства за подршку Кијеву у рату против руске агресије која траје скоро две године. Фото: Танјуг/AP Photo/Alex Brandon, File Председник Представничког >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дома Мајк Џонсон је током састанка саопштио Бајдену да је потребно извршити пооштравање граничних безбедносних мера САД и да републиканци у Конгресу захтевају „суштинску промену политике“, преноси Ројтерс.
Бајден, Џонсон и други конгресмени који су присуствовали ​​састанку у среду у Белој кући, у великој мери се слажу о наставку подршке Кијеву и примени јачих безбедносних мера на граници САД, али и даље постоји неслагање око детаља мера према мигрантима, које превазилазе оно што је Бајден спреман да прихвати, наводи британска агенција.
„Председник је позвао Конгрес да брзо обезбеди додатна средства за подршку Украјини и пошаље снажан сигнал одлучности САД. Он је такође јасно ставио до знања да морамо да делујемо одмах како бисмо одговорили на изазове на граници“, наводи се у саопштењу Беле куће након састанка.
Највиши званичник демократа у америчком Сенату Чак Шумер саопштио је да је на састанку постигнут договор о решавању питања безбедности границе и финансирања Украјине.
„У тој просторији је постојао изузетан консензус. Скоро свака особа у тој просторији – демократа, републиканац, Представнички дом, Сенат говорила је о важности помоћи Украјини“, рекао је Шумер.
Bundestag odbacio rezoluciju o isporuci projektila „taurus“ Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден позвао Конгрес да брзо обезбеди додатну помоћ Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.