Отказане стотине летова широм Немачке због снежне олује

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jan.2024, 15:41

Отказане стотине летова широм Немачке због снежне олује

Стотине летова широм Немачке отказане су данас због екстремних временских услова који прате снежну олују „Гертруду“, а путницима се саветује да провере статус свог лета пре него што крену ка аеродрому. Фото: Танјуг/Boris Roessler/dpa via AP Најтеже је погођен аеродром у Франкфурту где >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је отказано 570 од 1.047 летова, преноси Еуронеwс.
„Због најављених временских услова, 17. јануара на аеродрому у Франкфурту доћи ће до отказивања летова, што се очекује и 18. јануара“, наводи се у изјави портпарола франкфуртског аеродрома.
Погођен је и аеродром у Минхену где су отказана 254 лета.
На западу Немачке данас је затворен аеродром Забрикен, а кашњења и отказивања летова забележена су и на аеродромима у Дизелдорфу и Келну. Очекује се да ће отказивања највише погодити Луфтханзу, која има своје базе на аеродромима у Франкфурту и Минхену.
Услед екстремних временских услова, поремећен је и железнички саобраћај у Немачкој, а државни оператер Дојче бан упозорио је на кашњења и отказивања. Компанија је укинула неколико међуградских линија и саопштила да је максимална брзина возова ограничена на 200 километара на сат.
Локалне власти раније су саопштиле да је невреме однело и жртву када је у уторак увече страдао 86-годишњи мушкарац, након што га је ударио ауто док је по мраку чистио снег на тротоару на савезном путу 109, а жена која је возила задобила је лакше повреде.
Svetski dan pice – Koja je prva na listi omiljenih? Koja nacija najviše konzumira?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Отказане стотине летова широм Немачке због снежне олује се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.