Маркон: Сарађиваћу са председником САД, ко год он био

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jan.2024, 09:23

Маркон: Сарађиваћу са председником САД, ко год он био

Француски председник Емануел Макрон изјавио је данас да ће сарађивати са оним ко победи на изборима у САД, ко год то био, дан након што је бивши председник САД Доналд Трамп победио на првом републиканском кокусу у 2024. у Ајови. Фото: Танјуг/AP/Ludovic Marin “Увек сам имао исту филозофију, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << радим са лидерима које ми људи дају“, рекао је Макрон, преноси Ројтерс.
Он је оценио да су САД “демократија у кризи“.
“САД су важан савезник. То је демократија која пролази кроз кризу у којем је најприоритетније питање она сама, а на другом месту је моћ Кине. Сви ми Европљани требало би да будемо луцидни у вези са тим“, рекао је Макрон.
Током Трамповог председничког мандата, он и Макрон имали су низ успона и падова међусобног односа, наводи британска агенција. У почетку, Макрон је тежио да буде помирљив са Трампом, којег је називао пријатељем и позивао га на вечеру у Ајфеловој кули на Дан Бастиље, али како су године пролазиле, политичке одлуке о климатским променама, опорезивању и Ирану посебно су изазвале трвења између Трампа и његових европских савезника.
Макрон је чак једном рекао да су његови телефонски разговори са Трампом и другим светским лидерима “као кобасице: боље је не објашњавати шта је унутра“.
Blinken: Previše Palestinaca ubijeno je u Pojasu Gaze

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Маркон: Сарађиваћу са председником САД, ко год он био се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.