Столтенберг признао да је ситуација на ратишту изузетно тешка за Кијев

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jan.2024, 21:33

Столтенберг признао да је ситуација на ратишту изузетно тешка за Кијев

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг описао је данас у Давосу ситуацију на ратишту у Украјини као „изузетно тешку“ за Кијев, пошто дуго најављивана контраофанзива није дала очекиване резултате, а руске трупе настављају да напредују широм фронта. Фото: Танјуг/Felix Hoerhager/dpa >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << via AP „Ситуација на ратишту је изузетно тешка, Руси сада напредују на многим линијама фронта и наравно велика офанзива коју су Украјинци покренули прошлог лета није дала резултате којима смо се сви надали“, рекао је Столтенберг током сесије „Обезбеђивање несигурног свиета“ у оквиру Светског економског форума.Шеф НАТО-а је додао да се Русија жестоко бори и напредује у Украјини и да је „никада“ не треба потцењивати.На истоку Украјине ратна дејства трају већ десет година, откад су Кијев и Донбас у непријатељству.
Украјинска контраофанзива почела је 4. јуна 2023. године. Кијев је убацио у борбу бригаде које су обучили инструктори НАТО-а и које су наоружане западном опремом, укључујући тенкове „Леопард“ и „Челенџер“.Неколико западних званичника је, такође, признало да украјинска контраофанзива до сада није била успјешна.
Оружане снаге Руске Федерације постепено али константно напредују на разним дијеловима фронта – у области Авдејевке, на ратишту око Северска, у борбама око Часовог Јара на артјомовском правцу и око Купјанска.
Руски војни дописници јављају да су руске снаге значајно напредовале у окрузима Сјеверни и Опитни код Авдејевке (Бахмута).
Јединице руске војске проширују своју контролну област у близини постројења за пречишћавање отпадних вода у Авдејевки. Напредовање руских јединица наставља се и жељезничком пругом ка насељу Очеретино на истом бојишту.
Tramp: Vrlo brzo ću rešiti rat Rusije i Ukrajine, poznajem Putina i Zelenskog

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Столтенберг признао да је ситуација на ратишту изузетно тешка за Кијев се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.