Ослободите се мириса дувана из куће уз ових пар трикова!

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jan.2024, 16:00

Ослободите се мириса дувана из куће уз ових пар трикова!

Дувански дим врло често смета људима који конзумирају цигарете, а уз неколико једноставних трикова лако се можете ослободити ових непријатних мириса. Фото: Pixabay/realworkhard Овај трикови би вам могли добро доћи зими у сезона журки у затвореном простору.
Дувански дим нестаје уз >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сирће Сирће је познато као домаће средство за дезинфекцију, али и уклањање непријатних мириса. Дувански дим такође врло ефикасно неутралише и скупља уколико отворену посуду са сирћетом ставите у просторију чим се задими.
Не брините, нећете трајно имати мирис сирћета у стану, оно веома брзо испарава, тако да чим затворите посуду, арома сирћета ће нестати.
Раствор сирћета и воде користите и да пребришете тапацирани намештај и тепихе чиме ћете им вратити сјај. Најбољи избор је обично алкохолно сирће.
Јабуке имају високу моћ апсорбовања дуванског дима Мање је познато да јабуке изузетно добро упијају дим. Довољно их је исећи на половине и ставити близу пепељара, места где се највише дим и скупља. Поред тога што ће вам овако помоћи, оне и пријатним мирисом, освежавају простор.
Како уклонити мирис цигарета из намештаја содом бикарбоном Пушачки стан се просто препознаје по том устајалом ваздуху, мирису дима који избија из тепиха, тапацираног намештаја, завеса. Скоро да делује да ту нема помоћи и да сте осуђени на овај устајао мирис, ма колико се трудили.
Сода бикарбона вам може у многоме помоћи. Добро усисајте тепихе и намештај, па је поспите у танком слоју преко тепиха и оставите преко ноћи. Ако сте у могућности, исти поступак можете да примените и са намештајем.
Ујутру усисајте соду, која је апсорбовала све што вам је ваздух у стану оптерећивало. На овај начин ћете чак и освежити све површине, а мебл и теписи ће вам се заблистати, поготову ако после усисавања све пребришете меком крпом и раствором сирћета и воде, у односу 1:2.
Kako najlakše očistiti fleke od vina?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ослободите се мириса дувана из куће уз ових пар трикова! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.