О чему бебе сањају?

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jan.2024, 14:01

О чему бебе сањају?

“Како је слатка бебица! Сигурно нешто лепо сања” или је ипак само слатка… Фото: Pexels/Ivone de Melo Чини нам се да смо сатима у стању да посматрамо бебе док спавају и како мрдају своје ручице и ножице.
Бебе са сањањем почињу негде око друге године њиховог живота, а што су деца старија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << то су и снови шири
Зато новоређенчад почињу са сањањем тек када се њихов мозак развије довољно да их освести да постоје. А шта то лепо сањају ови малишани, открива доктор Харвеј Карп.
О чему сањају бебе и да ли имају кошмаре? Одрасли сањају током РЕМ фазе сна, док бебе имају много РЕМ стадијума. Сасвим је логично, онда да се претпостави да бебе имају гомилу снова.
Можда сањају насмејана лица маме и тате, али како још не говоре, упитно је и да ли уопште могу да имају снове. И ако имају, о чему сањају бебе?
Неуронаучници верују да РЕМ фаза код новорођенчад има сасвим другу сврху од сањања. Када су бебе у РЕМ фази, то омогуц́ава њиховом мозгу да развије везе и научи говор, и да преслишава све упућене речи тог дана.
Сигурно је да бебе немају ноћне море, јер оне потичу од излагања трауми, од преактивне маште и уобичајених стресова свакодневног живота.
“Па о чему онда сањају?”, питате се.
– Добро питање, али одговор је… ни о чему! “Карактер сопства” се још није ни појавио!
Ако вам се чини да су бебе лошије расположене када се пробуде, није до снова, већ су пресудни други фактори.
Feng šui saveti za korišćenje lepeza u enterijeru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак О чему бебе сањају? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.