Басконија: Аргентински кошаркаш Лука Вилдоза мора да плати милион евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jan.2024, 18:17

Басконија: Аргентински кошаркаш Лука Вилдоза мора да плати милион евра

Кошаркашки клуб Басконија саопштио је данас да је Суд у Виторији пресудио да аргентински репрезентативац Лука Вилдоза мора да плати шпанском тиму милион евра. Фото: Танјуг/Немања Јовановић Вилдоза (28) је тренутно члан Панатинаикоса, а играо је за Басконију од 2016. до 2021. Аргентински >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кошаркаш је потом наступао за Милвоки, а онда је у октобру 2022. потписао уговор са Црвеном звездом. Аргентинац је у летњем прелазном року 2023. прешао у Панатинаикос.
Шпански медији подсећају да је Басконија крајем 2022. године поднела тужбу против Вилдозе и затражила обештећење од два милиона евра, јер се аргентински кошаркаш по повратку у Европу из НБА лиге није вратио у клуб из Виторије како је био обавезан када је одлазио у најјачу кошаркашку лигу на свету, него је наставио каријеру у Црвеној звезди.
„Суд у Виторији подржао је тврдње Басконије у тужби коју је клуб поднео против Вилдозе. Суд је у суштини прихватио тужбу против Вилдозе. Пресуда налаже да Вилдоза мора да плати клубу милион евра као компензацију услед једностраног окончања уговора услед одласка у НБА и каснијег повратка у Европу“, саопштила је Басконија.
Клуб из Виторије даље наводи да је аргентински кошаркаш био дужан да исплати Басконији два милиона евра према договору који су имали.
Басконија је саопштила да ће против пресуде, која је повољна за клуб, ипак поднети жалбу Вишем суду, пошто ће тражити да Вилдоза исплати додатних милиона евра екипи из Виторије.
Jokić srušio Indijanu, malo falilo za tripl-dabl

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Басконија: Аргентински кошаркаш Лука Вилдоза мора да плати милион евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.