Уз ове савете останите здрави целе зиме!

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jan.2024, 17:00

Уз ове савете останите здрави целе зиме!

Постоји много митова о томе какву храну треба да једемо када дође хладно време и зима. Фото: Pixabay/LubosHouska Често осећамо да је зими потребно јести јачу храну како би тело било здраво и снажно.
Зачињено и топло Да бисмо подигли имунитет, потребно је да узимамо храну која убрзава >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << метаболизам, све што је љуто, све што убрзава циркулацију и омогућава телу да се загреје.
На првом месту су бели лук, све врсте љутих папричица, бибер, али и ђумбир.
Има фантастичан ефекат на организам јер се може користити и као зачин и као чај.
То треба да буду приоритетне намирнице, као и све оно што је тренутно присутно на тржишту, што је свеже и зелено, тако да стално уносимо витамине и минерале. То су, на пример, разне врсте купуса, кромпира, црног лука, шаргарепе, цвекле, целера, грашка, агрума, рена. Изузетно делотворна је и топла храна – супе, посебно пилеће. Не само да ће нас загрејати, већ садржи и веома корисне састојке за организам. Додатна корист за организам је удисање при конзумирању свих врста топлих супа и напитака.
Чајеви и компоти Говорећи о пићима, чајеви и етерична уља за инхалацију такође делују на загревање тела у хладним данима. Ујутру пијте оне које подижу имунитет, попут ехинацее, зелене, разних врста црне, а препоручује се употреба са витамином Ц. Не треба га пити док је претерано топао јер ће имати контра ефекат, а саветује се да се не заслађују, осим са мало меда ако је потребно. Поред чајева, ту су и компоти, али без шећера. Треба водити рачуна да компот буде ужина, а не као посластица после главног јела.
Маслиново уље и бели лук Увек треба да имате на уму шта су здраве масти. То је првенствено маслиново уље. Ово уље и бели лук су фантастична комбинација. Такође, путер и маст. На пример, мало од тога намажете, ставите љуту паприку и бели лук или бибер и тако загрејете тело на здрав начин.
Budite oprezni sa konzumiranjem đumbira!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уз ове савете останите здрави целе зиме! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.