Петковић: Захваљујући Даници Маринковић утврђене непобитне чињенице о Рачку

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jan.2024, 15:35

Петковић: Захваљујући Даници Маринковић утврђене непобитне чињенице о Рачку

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић састао се данас са некадашњим истражним судијом Даницом Маринковић, која је 15. јануара 1999. године спровела увиђај у вези са догађајима у Рачку и, како се наводи у саопштењу Канцеларије, упркос бројним притисцима, храбро >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << читавом свету изнела истину засновану на научној експертизи и прикупљеним доказима. Фото: Танјуг/Канцеларија за КиМ Петковић је захвалио Маринковић што непоколебљиво истрајава у борби за истину, правду и слободу и констатовао да је њена професионална и методична истрага допринела да се утврде непобитне чињенице о догађајима у Рачку и њени докази ће остати баштина и наредним генерацијама.
„Чињенице које је за историју сачувала Даница Маринковић руше сваки покушај фабриковања догађаја у Рачку који су послужили као несувисло оправдање и повод за противправну агресију дела међународне заједнице на СР Југославију“, наводи се у саопштењу.
Храброст и професионализам судије Маринковић, према речима Петковића, уче нас да се истина мора бранити чврсто, непоколебљиво и аргументовано, јер Србија је и данас често жртва пропагандног деловања и специјалног рата који се против ње води, а на који је могуће одговорити само истином и никако другачије.
Маринковић је нагласила да никад није касно борити се за истину.
„Највећа ми је сатисфакција што смо моје колеге и ја прикупили доказе и утврдили истину коју нам нико не може одузети“, закључила је судија Маринковић.
Fon Kramon: Na Srbe se vrši stalan pritisak, Milenković priveden bez dokaza

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Захваљујући Даници Маринковић утврђене непобитне чињенице о Рачку се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.