Фон Крамон: На Србе се врши сталан притисак, Миленковић приведен без доказа

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jan.2024, 15:01

Фон Крамон: На Србе се врши сталан притисак, Миленковић приведен без доказа

Посланица ЕУ и стални известилац за тзв. Косово, Виола фон Крамон позвала је данас Приштину да почне да примењује исти приступ према свим грађанима на КиМ. Фото: WikimediaCommons Она је на конференцији за медије на крају четвородневне посете Косову и Метохији изјавила да је, након разговора >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са Србима у Грачаници, дошла до сазнања да се на њих врши сталан притисак оптужбама за наводне ратне злочине које су починили током сукоба на КиМ 1999. године.
„Драгиша Миленковић је у затвору, приведен је без доказа и само на основу изјаве једног сведока. Мислим да то није у складу са законом и зато сам и поменула овај случај. Критично је то што 25 година након сукоба, тај човек који је све време живео на Косову, буде сада затворен. Он је у притвору и то ми не личи на владавину права“, рекла је Виола фон Крамон.
Говорећи о формирању ЗСО фон Крамон је напоменула да је обавеза Приштине да формира ЗСО јер је то документ потписан пре скоро 11 година. „Ваша влада би требало да вас извештава о својим обавезама. То није нешто од јуче, то је из 2013. године, од пре 11 година. Косово би требало да изађе са предлогом, о томе се разговарало током протеклих година и месеци“, додала је фон Крамон.
Она је нагласила да се виде помаци у процесу дијалога Београда и Приштине, и додала да о томе сведочи и воља двеју страна да се наредних дана састану са Мирославом Лајчаком.
Vučić primio predstavnike udruženja, roditelje i decu obolelu od retkih bolesti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фон Крамон: На Србе се врши сталан притисак, Миленковић приведен без доказа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.