Словенија: Синдикат лекара Фидес започео генерални штрајк уз минимум процеса рада

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jan.2024, 14:50

Словенија: Синдикат лекара Фидес започео генерални штрајк уз минимум процеса рада

Синдикат словеначких лекара Фидес започео је данас генерални штрајк уз поштовање минимума процеса рада тражећи веће плате и да систем плата лекара и стоматолога буде одвојен и независан од општег система плата у јавном сектору. Фото: Танјуг/STA Синдикат је најавио да ће штрајк >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << трајати до испуњења захтева, јавила је РТВ Словеније.
Рад у словеначким здравственим установама прекинут је јутрос на пола сата штрајкачким скупштинама, односно зборовима радника.
Влада је позвала Фидес да обустави штрајк, а преговори ће почети у 12 сати.
Чланица штрајкачког одбора синдиката Фидес Ана Лина Водушек рекла је да су лекари огорчени јер у јавном здравству нису спроведене промене набоље и због тога што се наставља одлазак кадрова. Фото: Танјуг/STA/KATJA KODBA/b Водушек је истакла да Фидес од владе тражи испуњавање претходних договора, нови систем за обрачун плата и боље услове рада.
Главни разлог за штрајк лекара, који је Фидес најавио 18. децембра, јесте неиспуњавање обавеза владе из већ потписаног споразума.
Председница Синдиката здравства и социјалне заштите Ирена Илешич Чујович тврди да штрајк тренутно нема смисла, јер су преговори још у току. Штрајк подржавају синдикати Практикум и Денс, као и лекарска удружења.
Najmanje četiri žrtve snežne oluje i hladnog talasa u SAD

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Словенија: Синдикат лекара Фидес започео генерални штрајк уз минимум процеса рада се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.