Најмање четири жртве снежне олује и хладног таласа у САД

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jan.2024, 13:20

Најмање четири жртве снежне олује и хладног таласа у САД

Најмање четири особе су погинуле у снежној олуји и хладном арктичком таласу са рекордно ниским температурама који је погодио делове САД. Фото: Танјуг/AP Photo/Nam Y. Huh Прогнозирано је да ће хладни талас потрајати најмање до средине седмице.
Температура у америчким савезним државама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Монтани и Јужној и Северној Дакоти спустиће се на 50 степени испод нуле.
Национална метеоролошка служба саопштила је да се очекује да ће се температура спустити на 30 степени испод нуле на подручју од северних Стеновитих планина до северног Канзаса и Ајове, пренео је АП.
Десетине хиљада људи на северозападу САД остало је без струје, а снежна мећава погодила је југ и североисток земље.
У америчкој држави Орегон више од 120.000 домова и предузећа остало је без струје због снежне мећаве. У америчкој држави Тексас државни оператер електричне мреже апеловао је јутрос на становнике да штеде струју јер је због хладног времена забележена рекордна потрошња.
Због невремена отказани су бројни летови широм САД.
У америчкој држави Флориди пљускови и грмљавина су прогнозирани за данас и сутра.
Kongres Amerike predstavio kratkoročni budžet za finansiranje vlade

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најмање четири жртве снежне олује и хладног таласа у САД се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.