Кина позвала на хитно одржавање међународне конференције за Појас Газе

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jan.2024, 09:06

Кина позвала на хитно одржавање међународне конференције за Појас Газе

Министар спољних послова Кине Ванг Ји позвао је на хитно одржавање међународне мировне конференције за решење израелско-палестинског сукоба и на разговор о примени решења са две државе за сукоб у Појасу Газе, јавила је данас Синхуа. Фото: Танјуг/AP Photo/Ng Han Guan Ванг је рекао, на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << конференцији за новинаре након разговора са египатским министром иностраних послова Самехом Шукријем у Каиру током викенда, да међународна заједница треба да реагује поводом забрињавајуће ситуације на Блиском истоку.Ванг после Египта треба да посети Тунис, Того и Обалу Слоноваче до четвртка.
Ванг је такође разговарао са генералним секретаром Арапске лиге Ахмедом Абулом Гејтом о сукобу у Гази и изразио забринутост због ескалације тензија у Црвеном мору.
Утицајне земље морају да имају објективну и конструктивну улогу у решавању тих сукоба, навели су Ванг и Абдул Гејт у заједничком саопштењу, пренео је Ројтерс.
Danska kraljica Margareta Druga danas će abdicirati i predati tron sinu Frederiku

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина позвала на хитно одржавање међународне конференције за Појас Газе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.