Већина републиканаца подржала кандидатуру Трампа за председничке изборе

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jan.2024, 09:04

Већина републиканаца подржала кандидатуру Трампа за председничке изборе

Према најновијем истраживању бивши амерички председник Доналд Трамп са 72 одсто подршке унутар Републиканске странке, надмашује своје страначке противнике у трци за номинацију за председничке изборе у САД, док је подршка актуелном председнику Џозефу Бајдену на најнижем нивоу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за било ког председника у последњих 15 година. Фото: Танјуг/AP/Jill Colvin Истраживање које је спровео Ипсос за ABC News, на узорку од 2.228 испитаника, показује да је Трамп далеко испред својих републиканских противника по кључним мерилима популарности.
Уочи републиканских унутарстраначких избора (кокуса) у Ајови који ће бити одржани у понедељак, анкета спроведена на националном нивоу показује да је Трамп посебно добро оцењен код републиканаца, као и независних републиканаца на основу три критеријума: лидерства, перципиране изборности и квалификованости.
Наиме, највећи број испитаника (65 одсто) сматра да је Трамп најснажнији републикански лидер, више од половине (54 одсто) верује да је најквалификованији кандидат странке, а чак 68 одсто републиканаца мисли да Трамп има најбољу шансу за победу на председничким изборима у новембру.
Трамп такође води у односу на своје републиканске противнике, са мањом разликом, и по критеријуму емпатије (тј. разумевању проблема људи) и заједничких вредности.
Такође, седам од 10 републиканаца и припадника ГОП-а (колоквијални назив за Републиканску партију) изнело је позитивно мишљење о Трампу у целини.
„Све у свему, 72 одсто одраслих републиканаца било би задовољно Трампом као кандидатом, слично као 75 одсто у мају; 61 одсто би било задовољно Роном ДеСантисом. Други имају ниже резултате, Ники Хејли до 48 процената, Вивек Рамасвами, 44 одсто, Крис Кристи (који се повукао у среду), 23 одсто и Аса Хачинсон 17 одсто“, наводи се у резултатима анктете.
Danska kraljica Margareta Druga danas će abdicirati i predati tron sinu Frederiku

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Већина републиканаца подржала кандидатуру Трампа за председничке изборе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.