Министарство пољопривреде задужено да уради предлог изјаве о обрађивању земље

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jan.2024, 18:48

Министарство пољопривреде задужено да уради предлог изјаве о обрађивању земље

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се данас са представницима пољопривредника а на састанку је договорено да Министарство пољопривреде уради предлог изјаве о обрађивању земљишта, који ће сачекати формирање нове Владе Србије и бити спреман за даље процедуре, односно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << измене и допуне закона које су неопходне, саопштено је из Владе Србије. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић Такође, власници парцела на којима пољопривредници обрађују земљиште, биће у обавези да потпишу уговор са пољопривредницима, како би се могућности злоупотреба свеле на минимум, наведено је у саопштењу.
На састанку је било речи о начину пријављивања парцела на платформи еАграр, поготово пријављивања оних земљишта за које се никада до сада нису добијале субвенције, с обзиром на то да је ова тема покренута на претходном састанку премијерке и пољопривредника крајем претходне године.
Током састанка, са представницима пољопривредних удружења пређени су детаљно сви кораци овог процеса, од пријаве за субвенцију, до саме исплате.
Брнабић је истакла да су и пољопривредници и држава на заједничком задатку, односно да у највећој могућој мери поједноставе систем пријаве за субвенције са једне стране, уз строгу контролу коришћења тих субвенција са друге стране.
Договорено је да ће се састанци у овом формату наставити и у наредном периоду.
Састанку је присуствовала и министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић.
Đaci u Vojvodini se sutra vraćaju u škole, u ostalom delu Srbije 22. januara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Министарство пољопривреде задужено да уради предлог изјаве о обрађивању земље се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.