Након ерупције вулкана на Исланду, лава стигла до кућа у граду Гриндавик

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jan.2024, 18:13

Након ерупције вулкана на Исланду, лава стигла до кућа у граду Гриндавик

Након што је јутрос дошло до нове ерупције вулкана на Исланду, лава је стигла до града Гриндавик који је раније евакуисан.
Лава се разлила улицама града и прекрила део једне куће која се запалила, преноси BBC. Фото: Танјуг/AP/Icelandic Civil Protection Јавни сервис РУВ јавио је да је кућа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << била празна и пре евакуације.
До ерупције је дошло јутрос на југозападу Исланда, близу града Гриндавика, на чијем полуострву Рејкјанес је од 2021. године било пет ерупција вулкана.
Становништво Гриндавика, око 4.000 људи, претходно је евакуисано због значајне сеизмичке и активности магме, а цивилна одбрана је подигла степен опасности у том подручју на ванредни.
У близини Гриндавика се налази и туристичка атракција, геотермална бања Плава лагуна, где је такође евакуисан хотел.
Последња ерупција на полуострву Рејкјанес почела је 18. децембра прошле године у вулканском систему Свартсенги, после комплетне евакуације Гриндавика и затварања Плаве лагуне.
Гриндавик је приликом последње ерупције у децембру био поштеђен штете, пошто је лава текла у другом смеру заобилазећи град.
Sto dana rata u Gazi, najduži i najrazorniji sukob dve strane

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Након ерупције вулкана на Исланду, лава стигла до кућа у граду Гриндавик се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.