Фон Крамон у Грачаници: Прекрајање историје на Косову и Метохији не може да успе

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jan.2024, 16:48

Фон Крамон у Грачаници: Прекрајање историје на Косову и Метохији не може да успе

Посланица Европског парламента и стални известилац за тзв Косово Виола фон Крамон изјавила је данас, током посете манастиру Грачаница, да покушаји власти у Приштини да српске православне цркве прогласе католичким не могу да успеју и позвала их на разум и рационализам. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Wikimedia Commons/Ravi Dwivedi Фон Крамон је истакла да постоје сви докази који су потребни и који показују шта припада Српској православној цркви.
„У Немачкој можете рећи да су све протестантске цркве биле католичке пре него што је протестантизам постао званична религија, јер јесу. Али, то није случај овде и надам се и позивам на рационалност да се ове чињенице не доводе у питање“, поручила је Фон Крамон у Грачаници, где је у друштву епископа рашко-призренског Теодосија обишла и упознала се са историјом средњовековног манастира Српске православне цркве.
Поручила је онима који покушавају да прекрајају историју да у томе „неће имати много успеха“, преноси РТС. Након обиласка манстирске цркве у Грачаници старе више од 700 година, навела је да је за њу од изузетне важности да се упозна са културошким разликама на КиМ, а да су репрезенти тога манастир Грачаница и Високи Дечани, „који су најзначајнији споменици културног наслеђа које имамо“.
Виола фон Крамон се, након подошења извештаја Европском парламенту, а пред истек мандата, неколико дана налази у посети Косову и Метохији, где се у Приштини састала са представницима привремених институција.
Deci u selu Banje na Kosovu i Metohiji uručeni paketići – novogodišnji poklon predsednika Vučića

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фон Крамон у Грачаници: Прекрајање историје на Косову и Метохији не може да успе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.