Колико је моћан чај од борових иглица: Помаже у борби са канцером и код срчаних обољења

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jan.2024, 08:48

Колико је моћан чај од борових иглица: Помаже у борби са канцером и код срчаних обољења

Замислите шетњу кроз шумски предео, где мирис боровине испуњава ваздух, а зеленило борова умирује ваше чуло вида. У овом идиличном окружењу, скрива се један од природних драгуља – борове иглице, које не само да красе крошње ових племенитих стабала, већ и служе као извор једног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << изузетно лековитог напитка – чаја од борових иглица. Фото: Pexels/Ivan Torres Овај чај, који се деценијама користи као традиционални напитак у народној медицини широм света, не само да доноси са собом делић шумске свежине у вашу шољу, већ и обиље благодати за ваше здравље. Лековити састојци
Будући да се прави од младих изданака борових иглица, које су богате витамином Ц, антиоксидансима, и есенцијалним уљима, његова лековитост је вишеструка.
Витамин Ц је кључан за јачање имунолошког система, а борове иглице садрже једну од највиших концентрација овог витамина међу биљкама. Редовно конзумирање овог чаја може помоћи у превенцији и лечењу прехлада и грипа.
Антиоксиданси у боровим иглицама, као што су флавоноиди и феноли, могу помоћи у борби против слободних радикала у телу, што смањује ризик од хроничних болести попут срчаних обољења и неких врста рака.
Есенцијална уља у боровим иглицама, као што су лимонен и пинен, имају антимикробна својства и могу помоћи у смањењу упала. Такође, ова уља доприносе умирујућем ефекту чаја, што може помоћи код стреса и анксиозности.
Састојци:
борове иглице
Припрема: 1. Оперите борове иглице и исекајте им крајеве, па их уситните маказама или у блендеру
2. Убаците их у теглу или неку другу стаклену посуду.
3. Улијте врелу воду.
4. У охлађен чај ставите мало меда и лимуновог сока.
Чај од борових иглица такође може имати позитиван утицај на респираторни систем. Инхалирање паре од овог чаја може помоћи у олакшању симптома као што су зачепљен нос и кашаљ, а такође може помоћи у чишћењу дисајних путева.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Колико је моћан чај од борових иглица: Помаже у борби са канцером и код срчаних обољења се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.