Не можете пити ништа опасније од овога ако имате висок крвни притисак

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jan.2024, 19:00

Не можете пити ништа опасније од овога ако имате висок крвни притисак

Не препоручује се особама са високим крвним притиском да пију алкохол, посебно не ових пет врста алкохолних пића. Фото: Pixabay/bridgesward Пића помешана са газираним соковима Пића попут јегера, чокота, кола од пелина или водке сприте су веома популарна, али веома штетна јер шећер који >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се налази у газираним соковима може повећати крвни притисак, сматрају стручњаци.
Блади Мери Иако се претпоставља да је овај коктел здравији због поврћа, није тако. Наиме, садржи доста натријума који може да повећа крвни притисак, посебно код људи осетљивих на овај минерал.
Десертни коктели Коктели који садрже сладолед имају велику количину засићених масти, па нису нимало здрави за особе са високим крвним притиском.
Маргарита Маргарита је још један коктел који као комбинација шећера и натријума негативно утиче на крвни притисак. Препоручљиво је наручити класични коктел маргарита, који се припрема са свежим соком од лимете, и тражити да не солите ивицу чаше.
Прљави Мартини Алкохол је примарни састојак овог коктела, па има већи негативан утицај на крвни притисак од пића са мањим процентом алкохола.
Kako da ne bankrotirate zbog odlaska na letovanje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Не можете пити ништа опасније од овога ако имате висок крвни притисак се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.