Шолц упозорава на пораст екстремизма, пољопривреднике позива на компромис

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jan.2024, 16:40

Шолц упозорава на пораст екстремизма, пољопривреднике позива на компромис

Немачки канцелар Олаф Шолц позвао је данас на смиреност и спремност на прихватање компромиса у тренутку док се земља суочава са протестима пољопривредника револтираних због плана за смањење субвенција за гориво. Фото: Танјуг/AP/Markus Schreiber
Пољопривредници су блокирали главне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << путеве и зауставили саобрацај широм земље својим тракторима у оквиру једнонедељних протеста против плана да се укину пореске олакшице на дизел који се користи у пољопривреди, пренео је АП.
Они су наставили са демонстрацијама, иако је влада изменила првобитни план, рекавши да це бити задржано ослобађање од пореза за пољопривредна возила и да смањење субвенција на дизел неће бити уведено у наредне три године.
Шолц је у видео поруци рекао да је влада прихватила аргументе пољопривредника и инсистирао на томе да је направила добар компромис, иако пољопривредници и даље инсистирају на потпуном укидању смањења субвенција. Он је, такође, рекао да це званичници разговарати о томе шта још може да се учини да би пољопривреда имала добру будућност.
План да се укину пореске олакшице произашао је из потребе да се попуни велика рупа у буџету за 2024. годину.
Протести пољопривредника долазе у тренутку дубоког општег незадовољства Шолцовом владом левог центра. Шолц је признао да забринутост превазилази пољопривредне субвенције, рекавши да кризе, сукоби и бриге о будућности узнемиравају људе.
”Аргументи припадају демократији, али знам и из личног искуства последњих месеци, да аргументи могу да исцрпе људе и подстакну неизвесност. Морамо бити бољи ове године“, нагласио је Шолц.
Он је додао да су компромиси, такође, суштински део демократије.
Али сада, како је рекао, бес се намерно потпирује, екстремисти осуђују сваки компромис и на друштвеним мрежама и трују сваку демократску дебату.
“Ово је токсична мешавина која мора да нас забрине, као што и мене веома заокупља“, рекао је он.

Омакла му се истина: Понош коначно признао да је опозиција изгубила децембарске изборе! (ВИДЕО)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шолц упозорава на пораст екстремизма, пољопривреднике позива на компромис се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.