Весић: Све саобраћајне деонице у Србији очишћене од снега

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jan.2024, 11:59

Весић: Све саобраћајне деонице у Србији очишћене од снега

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да су све саобраћајне деонице у Србији очишћене од снега и да су сви државни путеви у земљи проходни већ неколико дана. „Чињеница је да имамо екстремно ниске температуре које иду од минус 12 у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << неким деловима земље, што значи да постоји опасност од стварања леда и управо зато ми превентивно посипамо соли ако нема падавина“, казао је он. Фото: Војводина уживо Весић је додао да је током ове ноћи и јутра посуто око 770 тона соли на путевима Србије, од чега 240 тона на аутопутевима.
„Укупно смо на почетку ове сезоне купили 87.200 тона соли и до сада смо потрошили око 23.800 тона, што значи да имамо нешто више од 63.000 тона што ће бити довољно да завршимо ову зимску сезону“, рекао је Весић.
Он је додао да се ни у једној земљи, колико он зна, нигде се не чисте путеви док пада снег већ је то случај само у Србији.
„И ми ћемо то радити и даље, али немогуће је када имате снежне падавине на територији читаве земље да истовремено путари очисте све путеве. То је напросто немогуће.
Ми имамо 172 путне базе, од чега 36 путних база на аутопутевима. Чистимо снег и одржавамо путеве, по приоритетима. Први приоритет су аутопутеви, брзе саобраћајнице, онда улазе у градове, и већ иде и све по реду“, рекао је Весић.
Он је возаће замолио да, уколико нису искусни, не крећу на пут без преке потребе у оваквим временским условима када, како наглашава, заиста треба вештине да се вози и да се прилагоди брзина, односно да она мора да буде нижа, чак и од прописане како би се сачувала безбедност.
„У понедељак смо имали 10 саобраћајних несрећа и у свима су учествовали камиони који су сви, осим у једном случају имали летње гуме“, рекао је министар.
Javno preduzeće „Putevi Srbije“: Sneg do 5 centimetara na nekoliko deonica, treba voditi računa zbog magle i poledice

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић: Све саобраћајне деонице у Србији очишћене од снега се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.