Ђиласови “фантомски” бирачи су заправо стварни људи и живе на пријављеним адресама. Ово је права истина о гласачима из Земуна (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jan.2024, 10:42

Ђиласови “фантомски” бирачи су заправо стварни људи и живе на пријављеним адресама. Ово је права истина о гласачима из Земуна (ФОТО)

Председник прозападне опозиционе ССП Драган Ђилас свој изборни дебакл и даље покушава да оправда тврдњама о постојању такозваних “фантомских” бирача. Током свог последњег обраћања рекао је да је владајућа СНС пријавила 13 људи на адреси на којој се налази телефонска централа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Земуну. Фото: Србија Данас/Саша Џамбић/МНпресс Портал Србија Данас, да би открио праву истину, посетио је адресу Ауто-пут за Загреб 24ц, коју је Ђилас навео као једну од адреса на којој је наводно пријављен велики број “фантомских” бирача, и разговарао са грађанима који су прозвани од опозиције да не постоје.
Иако је Републичка изборна комисија Србије (РИК) усвојила јуче већином гласова укупан извјештај о резултатима избора за народне посланике, Драган Ђилас, не престаје да преко себи лојалних медија износи лажи и неистине о демократичности изборног процеса.
Телефонска централа, Фото: Србија Данас/Саша Џамбић Портал Србија Данас изашла је на лице места и посетило адресу Ауто-пут за Загреб 24ц, и уверила се да грађани заиста живе на наведеној адреси и не постоји ништа “фантомско” у вези са њима.
Ево шта је заправо истина Прва ствар коју су запазили је да је лидер прозападне опозиције прећутао новинарима чињеницу да поменута адреса не обухвата само једну зграду, телефонске централе, већ и куће које се налазе непосредно поред ње или у њеној околини
Да би доказали колико је Ђилас спреман далеко да иде у својим измишљотинама, само да би се дочепао фотеље, а да, притом, нанесе велику штету међународном угледу земље, новинари Србија Данас су контактирали људе који живе на адреси Ауто-пут за Загреб 24ц, који су листом демантовали његове тврдње.
Верица Глигорић каже да на поменутој адреси живи од 2000. године, када је купила кућу.
„Све ове године плаћам редовно рачуне који стижу на ту адресу. Ту сам, имам број на кући, има презиме на сандучету. Радила сам у Дому здравља у Земуну, увек сам се водила на овој адреси и никада је нисам мењала. Личну карту сам мењала, али ми иста адреса стоји. Нико се није селио, нити се досељавао. Отац, мајка и ја се ту водимо. Купили смо кућу од Драгана Митровића 2000. године“, изјавила је Глигорић за СД портал.
Кућа Глигорића, Фото: Србија Данас/Саша Џамбић И Томислав Ивковић демантује Драгана Ђиласа, казавши да нема никаквих новопријављених људи на тој адреси.
„Живим овде већ 20 година. Осим мене, супруге, сина, снаје и три унука, нико други није пријављен овде. Можете доћи лично на лице места да проверите. Ђилас измишља ствари које немају везе са животом. Нисмо ми криви што су они тако давали бројеве. Живим ту толике године, сад су променили име улице у Белих јасенова, али и даље добијамо рачуне на Ауто-пут за Загреб 24ц. Могу материјално и морално да потврдим“, закључује Ивковић.
Кућа Ивковића, Фото: Србија Данас/Саша Џамбић Да речи ових људи нису без покрића, доказали су и тиме што су СД порталу ставили на увид рачуне за струју, комуналије, телефонске услуге и др. Такође, видели су и решења о упису у бирачки списак на поменутој адреси, као и Решење о порезу на имовину, која се налази на њој. Прилоге можете погледати у приложеној галерији.
Да би се и лично уверили у тврдње својих сагоорника, екипа портала Србија Данас упутила се у земунско насеље у ком се налази спорна телефонска централа. Ту их је дочекао Гаврило Ковачевић, председник Градске општине Земун, са којим су боравили у кући породице Ивковић.
Том приликом могли су лично да се увере да у насељу постоји збрка са бројевима и да на многим кућама стоје два – из доба када су све улице биле под називом Ауто-пут за Загреб, као и бројеви који се воде под новим називима улица.
Кућа Ивковића у којој је боравила екипа Србије Данас, Фото: Србија Данас/Саша Џамбић Међутим, оно што је најважније, уверили су се да под адресом Ауто-пут за Загреб 24ц има више кућа, физички веома удаљених, укључујући и ону у којој су боравили, а која се сада налази у Улици Белих јасенова.
Тим поводом, СД портал је замолио председника општине за коментар о тврдњама Драгана Ђиласа.
„Конкретно, на овој адреси, Ауто пут за Загреб 24ц, у Бирачком списку има пријављено 12 пунолетних суграђана. Петоро њих је пријављено пре формирања Јединственог бирачког списка, 2012. године. Године 2015. једна особа је уписана, после две-три године још две особе, остале четири су уписане по основу стицања пунолетства. Ниједно лице није уписано у Бирачки списак 2023. године. Последњи унос где долази до промене и уписа јесте једно дете које постаје пунолетно, 2022. године“, тврди Ковачевић.
Додаје и да је Ђилас залазио, док је био градоначелник, на подручје ГО Земун и да се бавио проблематиком, био би упознат са ситуацијом у насељу.
„Њему је додатну информацију дао његов председник Општинског одбора, човек који живи овде у крају и који врло добро зна ситуацију. Драстично га је слагао и изнео тоталну неистину да су овде накнадно пријављени некакви људи. Све су овде људи који живе дуги низ година, који раде, боре се за живот и живе на овим адресама. То је све врло просто и јасно доказиво“, каже Ковачевић.
Што се тиче кућних бројева, наводи Ковачевић, иако је људима име улице промењено, они нису у међувремену променили документа, а могу да промене адресу у Бирачком списку тек оног тренутка кад званично документ о њиховој промени адресе из Полицијске управе дође у општинско Одељење за бирачка права.
Гаврило Ковачевић, Фото: Србија Данас/Саша Џамбић „Њихова улица је сада Белих јасенова 1, али у свим личним документима, у свим рачунима које људи добијају, стоји адреса Ауто-пут за Загреб 24ц“, напомиње председник општине Земун, мислећи на пример породице у чијој кући су се налазили.
На питање како је дошло до тога да телефонска централа добије исти број, а налази се 100 метара удаљена од куће у Белих јасенова 1, Ковачевић одговара да је све то настало 1998. године.
„У то време је добила кућни број, али је тај број искоришћен само у пропагандне сврхе, да би се водила ова хајка против председника Вучића и СНС. Како су у општини и катастру, својевремено, одредили тај кућни број не знам, нико га не спори, али је чињеница да тамо не живе људи“, наводи Ковачевић и прилаже Уговор о градњи централе из 1997. године.
Говор о изградњи телефонске централе из 1997. године, Фото: Србија Данас/ Саша Џамбић Ковачевић, такође, истиче да је у последње четири године на теритоерији општине Земун урађено преко 20 озбиљних пројеката у милионским износима и да се то најбоље види по асфалтираним улицама и по великим пројектима који се раде.
„Да ли треба још? Треба. Да ли има још послова које треба одрадити? Да, апсолутно. Нема делова насеља у који нисам зашао и причао са људима, без обзира о каквој врсти проблема се радило. Ми смо у контакту са људима, разговарамо са људима. Са многима од њих смо на телефонској вези, увек смо спреми да изађемо у сусрет. Не могу да им гарантујем да ћу све да урадим, али се трудимо да барем саслушамо људе, попричамо са њима и решавамо један по један проблем“, навео је наш саговорник.
Он, на крају разговора, упитан како на претходним изборима није било проблема са људима на “спорној” адреси, каже да је опозиција изгубила изборе, а била је убеђена да ће их добити.
„Они су по неким истраживањима стајали боље него што су резултатски прошли. Међутим, грађани су својом одлуком изабрали. Ми смо јуче, чим су изашле те лажи у јавност, проверили у општини и контактирали људе. Ми смо исти дан добили од људи и ко живи на којој адреси и копије рачуна за воду, струју, телефон, али и Решење о порезу, и свугде се те адресе воде на Ауто-пут за Загреб 24ц“, закључује Гаврило Ковачевић, председник Градске општине Земун.
Javno preduzeće „Putevi Srbije“: Sneg do 5 centimetara na nekoliko deonica, treba voditi računa zbog magle i poledice

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђиласови “фантомски” бирачи су заправо стварни људи и живе на пријављеним адресама. Ово је права истина о гласачима из Земуна (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.