Завршен тродневни штрајк машиновођа у Немачкој

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jan.2024, 10:00

Завршен тродневни штрајк машиновођа у Немачкој

Машиновође у Немачкој окончале су у петак увече тродневни штрајк, а председник синдиката ГДЛ Клаус Везелски позвао је главног оператера железница Дојче бан да у наредних неколико дана размисли о њиховим захтевима, а у супротном, запретио јачим и дужим штрајковима. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Unsplash/Julian Hochgesang „Након што се заврши штрајк, даћемо компанији мало времена да дође к себи. Ако то не ураде, уследиће наредна индустријска акција. Биће дуже и погодиће компанију још јаче“, рекао је Везелски у Берлину, а преноси немачки Шпигел.
Штрајк машиновођа одржан је након што су пропали преговори синдиката ГДЛ и Дојче бана о повећању плата и смањењу радног времена запосленима у немачкој железници.
Синдикат тражи смањење радног времена са 38 на 35 сати недељно, повишице од 555 евра месечно и једнократни инфлацијски компензациони бонус од 3.000 евра.
Дојче бан недавно је позвао ГДЛ да се врати за преговарачки сто.
„Спремни смо за преговоре, спремни смо за разговор“, рекла је портпаролка Дојче бана Ања Брокер у Берлину.
У Немачкој се, у међувремену, настављају протести пољопривредника против планова немачке владе да укине субвенције на гориво.
Пољопривредници су протесте започели у понедељак, а планирано је да трају до 15. јануара.
Ukrajinsko vazduhoplovstvo: Rusija lansirala nekoliko raketa Kinžal

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Завршен тродневни штрајк машиновођа у Немачкој се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.