Израел постигао договор са Катаром о испоруци лекова таоцима Хамаса

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jan.2024, 21:30

Израел постигао договор са Катаром о испоруци лекова таоцима Хамаса

Израел је постигао договор са Катаром који ће омогућити испоруку лекова таоцима које Хамас држи у Појасу Газе, саопштио је данас кабинет израелског премијера Бењамина Нетанијахуа. Фото: Танјуг/AP/Ohad Zwigenberg Како се наводи у саопштењу, лекови ће бити дати таоцима „у наредних неколико >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дана“, преноси Ројтерс.
Више од 100 талаца и даље се налази у Појасу Газе након напада Хамаса 7. октобра на југ Израела, када је убијено 1.200 људи док је Хамас узео 240 особа као таоце, показују подаци Израела.
Израел је након тога покренуо војну акцију чији је циљ елиминација Хамаса.
Катар и САД су посредовали у склапању кратког примирја у новембру прошле године током којег је Хамас ослободио скоро половину талаца у замену за ослобађање више десетина палестинских затвореника из Израела, као и повећање пошиљки хуманитарне помоћи у Појас Газе.

https://gradskeinfo.rs/tramp-bacamo-bombe-sirom-bliskog-istoka-dok-ostin-vodi-rat-iz-bolnicke-sobe-12-01-2024/
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Израел постигао договор са Катаром о испоруци лекова таоцима Хамаса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.